Social Media Marketing

Je zichtbaarheid verbeteren op social media voor meer winst, omzet en nieuwe klanten

Social Media Marketing

Je zichtbaarheid verbeteren op social media
voor meer winst, omzet en nieuwe klanten

Berichten delen, likes en reacties via social media

Meer bezoekers naar je website met social media marketing.

Social media marketing is een vorm van online marketing waarbij sociale media netwerken het marketingkanaal zijn. De meest bekende voorbeelden van deze netwerken zijn Facebook, Instagram, Linkedin en Pinterest. Het doel is evenals bij andere vormen van marketing het vergroten van de naamsbekendheid en het verhogen van het aantal conversies. Via sociale media doe je dit door advertenties of content te creëren die gebruikers delen, liken en opslaan.

Verbeter de zichtbaarheid van jouw bedrijf op sociale media kanalen.

Bij social media marketing is de drempel om direct online iets te bestellen lager. Potentiële klanten doen sneller een (impuls)aankoop als ze iets via social media tegenkomen. Hierin wijkt het gedrag af van bezoekers die actief zoeken naar producten of diensten via Google. Dit is de kracht van social media. Samengevat omvat social media marketing dus marketinggerichte activiteiten die plaatsvinden via social mediakanalen.

Social Media Marketing

Doelen van een goede social media strategie.

Verbeterde naamsbekendheid

Meer interactie met de doelgroep

Meer relevante bezoekers

Bijdragen aan de merkbeleving

Meer aanvragen & bestellingen

Voorzien in een latente behoefte

Graag een keer gratis sparren?

Gratis sparren over online marketing resultaten

Verschillende kanalen voor social media marketing.

Facebook

Facebook is in Nederland met 10,4 miljoen gebruikers het grootste social media kanaal. Hierdoor weet je ook direct waarom dit kanaal niet mag ontbreken in jouw social media marketing strategie. Wanneer je berichten op Facebook wil plaatsen kun je kiezen voor een onbetaald bericht en een betaald bericht. Dit betaalde bericht wordt ook wel een gesponsord bericht genoemd. Binnen Facebook heb je tal van mogelijkheden om succesvol aan de slag te gaan met adverteren.

Instagram

Instagram is met 5,6 miljoen gebruikers in Nederland een sterk groeiend social mediaplatform. Het kanaal wordt vooral gebruikt door jongeren. Instagram wordt voornamelijk gebruikt om foto’s/video’s te plaatsen. Hierbij wordt vaak een korte tekst geplaatst bij de foto of video. Door te adverteren via dit kanaal kun je jouw doelgroep bereiken met gesponsorde berichten. Hiervoor kun je een story advertentie maken of een reguliere advertentie die in de tijdlijn van jouw doelgroep plaatst.

LinkedIn

LinkedIn heeft in Nederland 4,6 miljoen gebruikers en is daarmee ook een belangrijk social media kanaal. LinkedIn is vooral gericht op de zakelijke markt en kent persoonlijke- en bedrijfspagina’s. Op persoonlijke pagina’s geven mensen inzicht in werkverleden en scholing. Als bedrijf kun je alledaagse berichten plaatsen die je ook op andere social media kanalen plaatst. Daarnaast heb je de mogelijkheid voor adveteren. LinkedIn biedt hier veel verschillende advertentievormen voor aan. 

TikTok

TikTok heeft in Nederland 3,5 miljoen gebruikers en is een sterk groeiend social media kanaal. Op dit kanaal kunnen gebruikers zichzelf filmen terwijl ze dansen, zingen of playbacken. De maker kan de video’s vervolgens zelf bewerken met verschillende effecten en online plaatsen. De filmpjes duren 15 tot 300 seconden. Na het online plaatsen kunnen gebruikers van de app deze met elkaar delen, liken en reacties achterlaten. TikTok biedt tevens verschillende mogelijkheden tot adverteren aan.

Wat je van mij mag verwachten

Social media met een strategie en gedachte erachter

Bij iedere klant zorg ik voor een strategie op maat. Tijdens het intakegesprek van de campagne worden de doelstellingen en mogelijkheden besproken. Op basis daarvan wordt onderzoek gedaan naar de meest gunstige mogelijkheden om te optimaliseren. Na goedkeuring wordt de actielijst aangemaakt en gaan we beginnen.

Proactieve monitoring van de interactie met jouw bedrijf

Als social media specialist zorg ik voor consequente monitoring van resultaat. Er wordt onder meer gekeken naar interactie, hoeveel klikken de posts opleveren en of aanpassingen nodig zijn. Cijfers omtrent de omzet en kosten hierin worden meegenomen. Zo blijven we efficiënt optimaliseren op jouw website verkeer.

Altijd inzicht in je campagne en de werkzaamheden

Om te zorgen dat jij tijdens de campagne weet waar ik allemaal mee bezig ben werk ik met actielijsten en overzichtelijke dashboards. Zo heb je te allen tijde inzicht in de werkzaamheden en resultaten. Je weet dus altijd waar je voor betaalt en hoe het ervoor staat.

Periodieke updates en evaluaties

Naast de actielijsten krijg je ook een overzicht van de voortgang per maand (of eventueel per kwartaal). De resultaten worden samen doorgenomen. Daarbij wordt ook vooruitgekeken om te zorgen dat we op koers blijven om de doelstelling te behalen of overtreffen.

Samen constant verbeteren?

Gratis sparren over online marketing resultaten

Hoe social media marketing (het beste) werkt

Kies de kanalen die bij jouw doelgroep passen

Er is keuze uit verschillende social media kanalen. Welke kanalen je het beste kunt kiezen hangt af van je doelgroep en product. Niet elk social mediakanaal is geschikt voor alle typen producten en diensten. Samen kijken we daarom vooraf naar wie de doelgroep is en op welk kanaal deze potentiële klanten het beste te bereiken zijn.

Specifieke targeting om de doelgroep te bereiken

Met social media marketing is het mogelijk om jouw doelgroep zeer specifiek te targeten. Indien jouw bedrijf producten levert aan consumenten, dan zit je in de business-to-consumer (B2C) markt. In dat geval zijn Facebook, Instagram en TikTok mogelijk geschikte kanalen. Zijn jouw klanten voornamelijk business-to-business (B2B), dan is adverteren via LinkedIn een goede optie. 

Interactie met content zorgt voor meer bereik

Een veel voorkomend doel voor de social mediaberichten is om zoveel mogelijk bereik te creëren. Dit bereik wordt vergroot wanneer gebruikers interactie laten zien op jouw berichten. Dit kunnen ze doen door een reactie achter te laten, te delen of door te liken. Je moet dus zorgen dat jouw bericht waarde toevoegt waardoor mensen interactie hebben met je bericht. Hierdoor kun je meer bereik verkrijgen waarvoor je minder hoeft te betalen.

Reageer ook op (negatieve) reacties

Indien social media gebruikers reageren op jouw berichten draagt dit bij aan een hoger bereik. Het is hierbij ook belangrijk dat je reageert op negatieve reacties en ervaringen. Door hierop te reageren zien potentiële klanten dat jouw bedrijf problemen probeert op te lossen en betrouwbaar is. Daarnaast ontstaat er door te reageren meer interactie op het bericht. 

Doorlopend proces

Een grote misvatting over social media is dat het een eenmalige opdracht is. De manier waarop social media gebruikers interacteren met jouw bedrijf is continu. Daarnaast zijn je concurrenten hier ook mee bezig. Om draagvlak te creëren binnen je doelgroep is de zichtbaarheid van jouw bedrijf een doorlopend proces is.

Social media marketing diensten

Facebook

Jouw content geschreven op basis van het zoekgedrag van jouw klanten.

LinkedIn

Artikelen en vermeldingen op websites die relevant zijn voor jouw bedrijf.

Instagram

Een website die geoptimaliseerd is voor de crawlers van de zoekmachines.

TikTok

Breng jouw bedrijf en producten lokaal beter onder de aandacht.

Blogs over social media marketing

Laten we een afspraak in de agenda zetten

Veelgestelde vragen over social media marketing

Social media marketing is een vorm van online marketing die zich richt op social media kanalen als Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok. In plaats van de focus te leggen op vindbaarheid via zoekmachines wordt hierbij het bedrijf via deze kanalen aan de doelgroep gepresenteerd. Social media marketing kan een goede aanvulling of alternatief zijn voor SEO of SEA om online beter zichtbaar te zijn.

De volgende diensten vallen bij ons onder Social Media Marketing:

  • Facebook ads
  • Instagram ads
  • LinkedIn ads
  • TikTok ads

Social media marketing hoeft niets te kosten. Enkel actief zijn op de social media kun je zelf verzorgen. Het aanmaken van een account op Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok is gratis. Om daadwerkelijk te adverteren is advertentiebudget vereist. Wanneer je een online marketing bureau inschakelt voor ondersteuning betaal je aparte kosten voor de uitgevoerde werkzaamheden.

Social media kanalen hebben een ontzettend groot bereik. Door op kanalen als Facebook, Instagram, LinkedIn en TikTok actief te zijn of te adverteren maak je optimaal gebruik van dit bereik. Activiteit op social media is een goede manier om voor meer naamsbekendheid te zorgen en in contact met je doelgroep te komen. Doordat het laagdrempelig is en mensen niet op zoek zijn vergroot je de kans op meer (impuls) aanvragen en bestellingen.