Ben jij voor jouw bedrijf bezig met Instagram, maar merk je dat het aantal volgers achter blijft? Gelukkig zijn er heel veel manieren om meer volgers op Instagram te genereren, zonder dat je daarvoor geld hoeft te betalen. Wij hebben de 10 beste tips op een rijtje gezet!

Zo krijg je meer volgers op Instagram

Natuurlijk is het makkelijk om meer volgers krijgen door deze gewoon aan te schaffen voor een paar euro per honderd volgers. Maar daar houd je alleen maar jezelf en je échte volgers mee voor de gek. De volgers die je koop zijn niet actieve volgers die nooit iets liken, niets delen en geen relevante reacties plaatsen. Met de onderstaande tips kun je meer volgers op Instagram krijgen op een organische (onbetaalde) manier.

1. Gebruik goed beeldmateriaal

Veruit de belangrijkste reden waarom mensen je bedrijf gaan volgen, is de content die op de pagina wordt gedeeld. Goed beeldmateriaal is dus heel erg belangrijk. Voordat iemand overgaat tot het volgen van je pagina, bekijkt deze persoon vaak de laatste 10 foto’s die zijn geplaatst. Wees dus relevant, inspirerend én authentiek. Bied foto’s en content aan die past bij de uitstraling en identiteit van je bedrijf. Kies voor één stijl in je fotofeed: licht, kleurrijk, pasteltinten of juist donker en industrieel. 

2. Schrijf een volledige bio

De bio van jouw bedrijf is één van de eerste dingen die een potentieel nieuwe volger ziet. Geef hier de juiste informatie waardoor zij jou heel graag willen gaan volgen. Het is hierbij de kunst om het kort en bondig te houden. Denk hierbij aan 150 karakters waarin de volgende elementen terugkomen:
– Korte omschrijving van wat jouw bedrijf doet
– Een aantal onderscheidende punten
– Call-to-action naar jouw website

3. Plaats comments op relevante posts

Dit is de meest natuurlijke manier om nieuwe volgers te krijgen. Door te reageren op mensen en bedrijven die relevante posts plaatsen zoek je de interactie op. Indien jij een interessante reactie plaatst zijn mensen sneller geneigd om een kijkje te nemen op jouw profiel. Ga mensen echter niet lastig vallen, maar wees oprecht.

4. Hashtags helpen volgers te verzamelen

Hashtags hebben alleen effect net na het plaatsen van de foto. Het plaatsen van een hashtag heeft pas zin als deze ook door (veel) mensen gebruikt wordt. Om te achterhalen welke hashtags voor jou bedrijf relevant zijn is het handig om gebruik te maken van Keywordtool voor Instagram. Zo kun je achterhalen hoe vaak hastags worden gebruikt. Dit kun je in je voordeel gebruiken door relevante hashtags met veel volume te selecteren.

5. Post regelmatig nieuwe content

Als je dagelijks post zal je makkelijker nieuwe volgers aantrekken en je huidige volgers behouden. In je Instagram Business profiel kun je je statistieken bekijken en erachter komen wat de beste tijd is om te posten. Als er meer gebruikers actief zijn op Instagram rond een bepaalde tijd, ga je dit zeker merken in je engagement. Hoe meer volgers jou zien, hoe meer je in hun hoofd terechtkomt.

6. Doe inspiratie op via Explore

Tussen de foto’s op Explore staat hoogstwaarschijnlijk een hoop inspiratie. Dit zijn namelijk accounts vergelijkbaar aan die van jou. Naast het opdoen van inspiratie kun je hiermee ook zorgen voor zichtbaarheid binnen de voor jou relevante doelgroep. Door de interactie aan te gaan met deze posts leren andere mensen van het bestaan van jouw bedrijf af. 

7. Volg andere mensen en bedrijven

Je kan tot 100 mensen per uur volgen. Zorg dat je zo veel mogelijk mensen en bedrijven begint te volgen die van waarde kunnen zijn voor jouw bedrijf. Mensen die je al kent, mensen die een goede verstandhouding hebben met het bedrijf (zoals partners en leveranciers), andere bedrijven die interesse kunnen hebben in jouw bedrijf, of die volgers heeft waar jouw potentiële doelgroep onder valt. Op deze manier wordt jouw bedrijf bekend en krijgen mensen de kans om kennis te maken met jouw bedrijf. Het is hierbij heel belangrijk om rekening te houden met de leeftijd, het geslacht en wanneer jouw doelgroep actief is. 

8. Ga samenwerken met influencers

Als het gaat om het navigeren door de Instagram-wereld, is het belangrijk om te onthouden dat influencers een grote rol spelen in wie mensen volgen. Overweeg om samenwerkingen aan te gaan met influencers als je meer volgers en bekendheid wilt krijgen. Vind de beste accounts met het type gebruikers dat relevant is voor jouw producten. Door gratis producten te leveren willen veel accounts jouw bedrijf promoten door foto’s of video’s te plaatsen en een eenvoudig bijschrift om jouw profiel en wat je aanbiedt te bekijken. Veel Instagram influencers zetten een e-mailadres voor samenwerkingen in de bio van het account.

9. Gebruik emoticons in je posts

Of je nu van ze houdt of een hekel aan ze hebt, het valt niet te ontkennen dat emoji’s een populaire vorm van communicatie zijn geworden in zowel appjes als op sociale media. Als je van plan bent om emoji’s te gebruiken (wat je zou moeten doen), is het belangrijk dat je weet hoe je ze correct moet gebruiken. Emoji’s kunnen vaak fungeren als woordvervangers en ze laten ook expressieve bijschriften toe die echt resoneren met mensen. Probeer ten minste één woord in elke zin te vervangen door een emoji die ervoor staat. Je bijschriften zullen op een meer visueel niveau resoneren met mensen. Zorg ervoor dat je het niet overdrijft. Emoji’s kunnen worden gebruikt om een beetje smaak aan je berichten toe te voegen en je herkenbaarder te laten lijken, maar ze zouden niet de enige manier moeten zijn waarop je communiceert. De sleutel is om emoji’s te gebruiken om woorden te vervangen, reacties op te roepen en emoties te beschrijven voor je volgers.

10. Connect je Facebook met je Instagram

Een relatief makkelijke manier om aan meer Instagram volgers te komen is via Facebook. Een op de vijf Facebook-accounts zit ook op Instagram. Dus als je Instagram aan Facebook koppelt, zien je Facebook-contacten dat ze je ook op Instagram kunnen volgen. Je kunt ze direct uitnodigen om je op Instagram te volgen. Je kunt daarnaast ook een Instagram foto op Facebook delen met de uitnodiging om ook je Instagram account te volgen.

Graag een keer gratis sparren?

Gratis sparren over online marketing resultaten

Veelgestelde vragen

Volgers zijn mensen die jouw Instagram-account volgen. Ze zien dus jouw berichten in hun tijdlijn verschijnen of zien je stories die je gemaakt hebt. Mensen kunnen een verzoek doen om je te volgen en op die manier worden ze volger.

Volgers zien vaak als eerste jouw posts voorbij komen. Ze leren je kennen door jouw foto’s en vertrouwen je sneller. Hierdoor zijn je volgers sneller geneigd om iets van jou te kopen. 

Het aantal volgers alleen, zegt helemaal niks. Echt belangrijk is de engagement. Wat je uiteindelijk wil is een band opbouwen met je volgers. Content maken waar zij behoefte aan hebben met als uiteindelijke doel natuurlijk om hen door de customer journey heen te leiden en ambassadeurs van hen te maken voor jouw bedrijf. Daar gaan 10, 20, 30 of 100 duizend gekochte volgers je niet bij helpen. Sterker nog, deze doen je geloofwaardigheid als bedrijf teniet.

Tags